Szombathely nyitva van!

Furcsa dolog, hogy az év egyik legszebb időszakában – amikor már igazán jókat lehet teraszozni, de még nem kell elmenekülni a déli forróság elől – szinte mindenki azzal kezdi a szálláskeresést, hogy körbekérdez: “Nyitva van?”. Persze három hónap önkéntes vagy kényszerű otthonlét és az elmúlt hónapok aggódása után jogosan érezzük azt, hogy már igazán elindulnánk újra kitágítani a kicsit beszűkült világunk határait, de még azért óvatosan tervezünk, hiszen az élet csak lassan tér vissza a régi kerékvágásba. Biztonságosabb helyeket keresünk, nagyobb tereket, kisebb tömeget, több természetet – nekünk ebből már egyértelmű, hogy előbb-utóbb Vas megye és Szombathely kerül majd a fókuszba, és mi büszkén mondhatjuk majd: Szombathely nyitva van!

Az elmúlt években mind többen fedezték fel maguknak a megyét és annak székhelyét is, ez a mostani időszak pedig még inkább ráirányítja a figyelmet azokra az adottságokra, amelyeknek köszönhetően nem csak izgalmas, de igazán biztonságos célpontnak számítanak hazánkban.. Akár a város nyüzsgésére vágyunk, akár a természetbe szeretnénk kimozdulni, itt biztosan az lesz a kihívás, hogy hogyan jut majd idő mindenre az itt töltött idő alatt.

A város újra él: a történelmi belvárosba visszatért a nyüzsgés, a Fő téren a teraszok megnyitottak, kávézótól borbárig mindenki megtalálja a kedvenc helyét. A gasztronómia szerelmesei válogathatnak cukrászdák, éttermek és bisztrók között. A kultúra iránt fogékonyak újra a nyakukba vehetik a barokk utcákat és tereket, a felújított Berzsenyi-teret a Székesegyházzal, vagy időutazásra indulhatnak Savaria történelmi múltjába.

A kora nyári időben érdemes egy kicsit nagyobb sétára indulni: a belvárostól alig húsz perc alatt elérhető a város zöld központja, a Csónakázó-tó és környéke. Egy séta a parton, vagy egy kis emelkedő-mászás az Emlékműhöz, ahonnan belátjuk a város nagy részét, vagy egy csónakázás a tavon: tökéletes kikapcsolódás pároknak és kisgyerekes családoknak egyaránt. Ha már gyerekek: véletlenül sem szabad kihagyni a Kalandvárost, Magyarországi egyik legnagyobb szabadtéri játszóparkját.

A bezártság után igazán felszabadító élmény visszatérni a szabadtéri sportokhoz, amit akár egy hétvégi kiruccanás alkalmával is betervezhetünk – Szombathelyen főleg! Szabadtéri edzőparkok, a Csónakázó-tó partján kivilágított futókör, vagy az Alpokalján keresztülfutó kerékpárutakon egy rövidebb vagy hosszabb túra: mindenki megtalálja a kedvére való lehetőséget a városban vagy a környéken.

Bármilyen programot tervezünk is a nyári hétvégékre, a minőség terén a szállásfoglalásnál sem kell kompromisszumot kötnünk. Az Artis Boutique Hotel egyedülálló színvonalat kínál Szombathelyen, amit az épületben található Daniel’s Kitchen prémium gasztronómiája és a Bar válogatott italkínálata tesz teljessé. Amennyiben nálunk foglal, természetesen segítünk eligazodni a programok között, hogy a tökéletesen Önnek szóló tartalommal tölthesse meg az itt töltött napokat!

A foglalás előtt kedvcsinálóként ajánljuk a Savaria Turizmus legújabb kisfilmjét: https://www.youtube.com/watch?v=9WkAb4EzzXo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1E_L3MdLczcGE45ZOdlNN0KVSRIGdbIn2b2OkGrxKiRXUsleeAH1U3WoA